З нагоди ювілейного року, в якому ми відзначаємо 500-річчя навернення Святого Ігнатія Лойоли о. Артуро Соса ТІ, генерал Товариства Ісуса, опублікував відеоматеріал з циклу “По дорозі з Ігнатієм” в якому заохочує задуматися про суспільство, Церкву і світ.

Сьогодні в нашій реальності, яка сповнена ознак розбіжностей та розколів, все ще з’являються свідоцтва про глибоку людяність, віддану віру та братерство, які здатні руйнувати стіни та будувати мости.говорить в матеріалі о. Соса

Протягом Ігнатіанського року о. Генерал буде щомісяця публікувати одне відео в якості доповнення до своєї книги “По дорозі з Ігнатієм”. Запрошуємо відправитися у похід Ігнатіанського року разом з ним.

МОЛИТОВНІ ПУНКТИ

Уявлення місця. Згадайте деяких відомих людей, які, незважаючи на отриманні рани досвідчили заклики до повноти життя, такого, до якого запрошує Господь. Прохання про благодать. Господи, даруй мені сміливий і відкритий погляд, щоб бачити тебе в житті багатьох людей і в моєму житті.

Перший пункт. Згадайте менший або більший досвід навернення у вашій особистій історії віри.

Біблійні тексти.

Послання до Ефесян 1, 3-14. Що пробуджується у твоєму серці при думці про те, що тебе люблять незалежно від заслуг і що, можливо, мета твого життя поширювати любов, яку отримав безоплатно? Що б це змінило у твоєму житті? З якою метою керував(-ла) би свої щоденні зусилля?

Єремія 18, 1-6. Пророк Єремія закликає дозволити Богові заново нас сформувати. Як переживаєш моменти слабкості? Чи приймають вони форму темряви, чи навпаки, відчуваєш тоді більшу довіру? Який досвід з життя з Богом допоміг тобі зростати в довірі до Нього? 

Лука 5, 1-11. “Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!” – сказав Петро Ісусу після чудесного полову. Ісус сповістив йому, що відтепер він буде “ловити людей”. Чи ти готовий(-ва) слухати заклики Господа? До чого Він тебе запрошує? Які плоди отримав, коли дозволив Йому аби вів тебе в моменти відчаю?

Розмова. Поговори з Марією. Розкажи їй про прагнення, які народжуються у твоєму житті вірою, і попроси її аби тебе торкнулася ласка Сина, щоб ти не сумнівався в довірі до Його викликів і запрошень. На завершення помолися Отче наш і Радуйся, Маріє. Не забудь роздумувати про те, що ти пережив(-ла)  під час молитви.