З 2 до 10 березня 2019 р. у м. Хмельницькому відбулися Ігнатіанські Духовні вправи (МАМОРЕКОЛЕКЦІЇ) для Мамо-Апостолок, а саме: БАГАТОДІТНИХ МАТЕРІВ.
“Хто Царства Божого не прийме, як дитина, – не ввійде до нього” (Мк.10,15).


Ісус мав особливі, незрозумілі для апостолів, взаємини з дітьми, тому що Він сам став дитиною, Сином. Чому Ісус вказує на дитину як взірець для осягнення Царства Небесного? Що є в дитині, чого немає в дорослому? Дитина народжується і зростає повністю залежна від любові! Якщо мати не нагодує молочком, а батько не здобуде одежину, дитя не виживе. Слабкість, здається, є єдиною силою дитини, яка шукає та вимагає любові. Вона приходить у цей світ убогою та одночасно вільною для того, щоб її прийняти та обдарувати любов’ю. Дитина довіряє, швидко прощає й охоча до пізнання світу. 


У сьогоденні, доросла людина бажає бути незалежною. Залежність її принижує! Людині важко довіритись комусь іншому. Доросла людина страждає уявною самодостатністю, хоч у своїй сутності завжди залишається чиєюсь, дитиною. Усе, що вона має, то отримує, включно зі своїм “Я”. Мабуть, гордість і страх не дозволяють бути чиїмсь, належати до когось, бути любленим сином і прийнятою дочкою.


Важливою умовою для того, щоб із користю для душі пройти Ігнатіанські Духовні вправи – це стати дитиною супроти Господа. Ми покликані, щоб ставати маленькими, народитися наново, як Никодим. Образ дитини є “фундаментом” на шляху більшого пізнання правдивого образу Бога як Батька.
Дітки, яких мами, учасниці Духовних Вправ, взяли зі собою, допомагали нам, дорослим, приймати Царство Боже, як дитина! Малеча не перешкоджала дорослим, але вчила смирення!
Духовно супроводжував великих і малих учасників реколекцій о. М. Станчишин, ТІ, а в розмовах допомагали співбрати: о. Г. Дзядош, ТІ і о. Т. Сарота, ТІ.