Дорогі люди на Землі,

Бачу, що вам досить важко дається знайти правильний підхід до коронавірусу. Це мене не дивує. За останні кілька десятиліть наука досягла такого прогресу, що ви повірили, що рішення кожної проблеми можна знайти у найкоротші терміни. Тепер у всьому світі стає ясно, що це ілюзія. І для багатьох з вас це важко прийняти.

Я сам більше тридцяти років боровся з хронічними захворюваннями. Як генеральний настоятель швидко зростаючого ордена єзуїтів, я стикався з усіма можливими і неможливими проблемами день у день протягом п’ятнадцяти років. Я хотів би дати вам чотири поради, як пережити ці важкі часи. Вони взяті з мого власного досвіду:

1. Під час цього карантину у всьому слухайтесь лікарів, науковців і компетентних органів, так якщо б це говорив Сам Господь Бог. Навіть якщо ви не згодні з їхніми рішеннями або погано їх розумієте, майте смирення та зрозумійте, що варто покладатися на їхні знання та досвід. Це дасть вам чисту совість і дозволить внести свій внесок у вирішення кризи.

2. Остерігайтеся страху! Страх ніколи не походить від Бога і не веде до Бога. Страх часто підказує вам всі можливі причини, чому ви повинні боятися. Багато що з цього правда. Тільки не треба боятися! Господь вже тепер піклується про вас. Я знаю це з добре перевірених джерел у Небесній Канцелярії. Досвід показав мені, що шляхи Господні – незбагнені і те, що неможливе людині, можливе Богові. Повірте мені!

3. У часі кризи ви отримуєте не менше, а більше користі від молитви. Дозвольте Богові та Його милосердю подоглядати за вами у цей час. Це найкраща вакцина від страху.

4. Нарешті, не забувайте жити і насолоджуватися життям у всьому цьому. Що б не трапилося, не забувайте, що кожна секунда, яку ви отримуєте, є унікальним і дорогоцінним подарунком. Навіть коронавірус нічого не може зробити, щоб змінити це.

Пам’ятаю про Вас у вічній молитві,

ваш Ігнатій

автор: о. Ніколас Сінтобін, ТІ

переклад В.Окуня ТІ