jrs-ukr

Товариство Ісуса вже протягом багатьох років займається проблематикою допомоги біженцям та вимушено переміщеним особам по всьому світі. Для цього в 1980 році була заснована Єзуїтська Служба Біженців (JRS – Jesuit Refugee Service), яка на сьогодні діє у більш ніж 50 країнах світу. Зокрема, в Україні у 2005 році нами була зареєстрована “Єзуїтська Релігійна Служба”, яка є відділенням всесвітньої JRS.

Будинок Єзуїтської Служби Біженців у Львові був відкритий 2008 року. Перші п’ять років працював на користь біженців та мігрантів із закордону: Іран, Ірак, Сомалі, Палестина, Афганістан тощо. За весь цей час через установу пройшло близько 70 людей. Їм надавалося помешкання, харчування, юридична допомога. Також провадилося викладання української, німецької та англійської мови для дітей та дорослих.

Від грудня 2014 року наш будинок був відкритий для потреб вимушено переселених осіб із зони АТО. В будинку переселенцям надається досить комфортне проживання та триразове харчування. Також влаштовуються різноманітні спільні заходи та святкування для відновлення їхнього духовного та психологічного стану. Щодо критеріїв прийняття осіб до нашого будинку, то пріоритет надається найбільш вразливим категоріям людей, особливо сім’ям з малими дітьми та неповним сім’ям.

Наша сторінка на фейсбуці: