25 серпня в парафії св. Анни на Гречанах (м. Хмельницький) під час літургії відбулася офіційна зміна пароха. Отець Генрик Дзядош, який працював на Гречанах 17 років, отримав нове призначення до Ченстохови, де служитиме у реколекційному домі отців єзуїтів. Парохом призначено отця Тадеуша Сароту, який до цього був віце-парохом. Урочисту літургію служили о. Генрик, о. Тадеуш, о. Андрій (місцевий декан), о. Павло (представник єпископа). Парафіяни, члени різних релігійних спільнот, які діють при парафії (сімейні кола, групи молитви на розарії, неокатехумент, третій орден кармелітів) після літургії подякували о. Генрику за багатолітню душпастирську працю.

Завдяки його старанням і праці розвивалося духовне життя парафії, зроблено капітальний ремонт храму, збудовано катехитичний будинок, який виконує також функції реколекційного дому, приймає різні релігійні групи й паломників. Була повністю перебудована каплиця на першому поверсі, над нею збудована каплиця на честь святого Йоана Павла ІІ, збудована вежа й велика Каплиця Мучеників, в якій є можливість проводити не тільки літургії, але й різні релігійні та наукові конференції. Бажаємо о. Генрику Божої благодаті, міцного здоров’я і плідної праці в Ченстохові. На парафію св. Анни призначено нового священика, о. Варфоломія Пшепелюка.

о. Варфоломій (Бартек) Пшепелюк, народився  15 листопада 1985 року у місті Клодзько (Польща). До Товариства Ісуса вступив у 2005 році. Після новіціату, який він відбув у Старій Всі, вивчав філософію у Кракові. Працював з молоддю та відповіда за душпастирство єзуїтських покликань. Наступним етапом у його житті стали три роки теологічних студій у Бразилії, під час яких він також служив у найбідніших дільницях міста Белу-Орізонте. Після закінчення теології проходив спеціалізацію з літургії в Папському Східномуінституті в Римі, яку закінчив у червні 2019 року. Отець Варфоломій цікавиться літургією, духовністю, історією. Любить подорожувати.