adsads

В понеділок, 3 жовтня, у Римі розпочнеться 36-та Генеральна Конгрегація Товариства Ісуса, котра між іншим вибере нового Генерала (генерального настоятеля) єзуїтів. У сесійних обрадах прийме участь 215 делегатів з цілого світу, які представлятимуть усі провінції та регіони Товариства Ісуса.

Можна сподіватися, що вибір «чорного папи», як іноді називають Генерального настоятеля єзуїтів, відбудеться 10 або 11 жовтня, а першим, хто дізнається про цей вибір – буде папа Франциск, перший єзуїт на престолі св. Петра.

Теперішній генерал, о. Адольфо Ніколас ТІ, був обраний на цю посаду 19 січня 2008 року. Перед цим він багато років працював у Японії та на Філіпінах.

215 делегатів на Генеральну Конгрегацію – це передовсім провінційні та регіональні настоятелі, працівникі керівничих установ Товариства Ісуса, а також священики та брати, які були обрані у своїх провінціях для участі в конгрегації. Найстаршим учасником буде теперішній Генерал, який має 80 років, наймолодший учасник – 39-річний брат з однієї з африканських країн.

На сьогоднішній день Товариство Ісуса налічує 16376 монахів, серед них 11785 священиків, 1192 братів, 2681 схоластиків (єзуїтів-студентів, котрі готуються до свячень) 718 новиків. Цікавим фактом є те, що 63% новиків походить з країн Африки та Азії.