SPIRITUAL EXERCISES OF ST.IGNATIUS LOYOLA in Yaremche (Yamna), Ukraine.

З 4 по 12 серпня 2018 р. у Яремче (с. Ямна) відбулись Ігнатіанські Духовні вправи для сестер із різних чинів і згромаджень. Сестри проходили шлях “Четвертого тижня”, в якому роздумували над таємницею Воскресіння Христового.

Воскресіння Христа містить у собі таємницю життя та наповнює ним усе творіння. Ця таємниця стосується усієї людини, її фізичної сфери, однак передусім її духовної складової. Подія Воскресіння – це блага звістка і найглибша суть Євангелія про радість, якої так не вистачає самотній людині. Ми створені Господом для того, щоб жити в радості. Однак щодня ми досвідчуємо безліч страждань, бо любові без терпіння на землі не існує. Ми, напевне, навчилися страждати, але не вміємо радіти життям! Можливо, так діється тому, що ми щоразу менше бачимо причини для вдячності!? Невдячність є ознакою гордого серця!

Усюди, де поступово зникає біль у тілі, де Ти зустрівся зі зрозумінням, прощенням, примиренням і тихою любов’ю; усюди, де хтось дарував Тобі усмішку, співчутливо вислухав у мовчанні; усюди, де промінь ранкового сонця ніжно торкнувся Твого обличчя, де хтось приготував Тобі філіжанку кави, кажучи: “Прошу, це для Вас!” – усюди Ти можеш досвідчити Воскресіння, щось від Нього! Якщо бажаєш?!

Воскресіння Ісуса криє в собі кожне святе Причастя, кожне таїнство Покаяння і кожна Твоя молитва слухання в тиші голосу Господа! Воскресіння Ісуса дарує кожна мить свідомості, що Він поруч, тут і тепер, дивлячись на Тебе, як колись на багатого юнака, на Марту і Марію, на Петра й Юду… Чи прагнеш зустріти Воскреслого й Ти? Чи прагнеш глянути у відповідь Йому у вічі?

Духовні вправи провадив о. М. Станчишин, ТІ

SPIRITUAL EXERCISES OF ST. IGNATIUS LOYOLA in Kоchavyno (close to Stryj), Ukraine

Із 7 по 15 липня 2018 р. у с. Кохавино, поблизу Стрия, у монастирі Непорочного Серця Марії сестер НСМФ, відбулися Ігнатіанські Духовні вправи. Сестри проходили шлях “Другого тижня”, під час якого прагнули глибше пізнати особу Господа нашого Ісуса Христа.

“Чого шукаєш?”  запитує Христос учнів Івана Хрестителя, які пішли за Ним. Як це запитання відгукується у Тобі, що воно означає для Тебе? Ісус запитує апостола Петра: ким Він є для інших людей, але передусім для нього. Ці запитання ніколи не втратять своєї актуальності. Ким Господь був і став для Адама й Єви до і після гріхопадіння? Мабуть, у Тебе вже склався певний образ Бога та Ти маєш знання про Нього. Ким Він є для Тебе, як Ти звеш Ісуса? Де Ти зустрів Христа? Якого Христа Ти знаєш?

У “Другому тижні” Ти намагаєшся глибше пізнати Ісуса, щоб більше любити і наслідувати Його. Але, щоб наслідувати Христа, потрібно спершу хотіти Його пізнати! Духовні вправи є тим особливим місцем, де Ти можеш краще пізнати Христа.