У кафедральному соборі св. Софії у Житомирі 19 серпня відбулися священицькі свячення  Віталія Осмоловського, TI. Рукоположення вділив архиєпископ Каунаса Льонґінас Вірбалас, єзуїт. Службу Божу очолив єпископ Луцький Віталій Скомаровський, співслужив також єпископ-емерит Ян Пурвінський.
На свячення прибули священики не лише з України, а також єзуїти із США, з Польщі. Приїхала родина з Польщі та України, друзі. Віталій Осмоловський SJ народився 25 листопада 1980 року у Житомирі і саме в рідному місці став священиком.


До свячень Віталій Осмоловський готувався 10 років. «Саме сьогодні виповнюється 10 років від дня, коли я вступив до Товариства Ісусового», — сказав новопресвітер CREDO. Він розповів про шлях свого покликання: «Ще до вступу в Орден я вчився і працював. Моєю мрією була робота в дипломатичному корпусі або політична діяльність, саме тому я закінчував юридичний факультет в Житомирі, а потім отримав стипендію від Президента Польщі і там закінчив міжнародні відносини. Протягом навчання працював у двох неурядових організаціях. Також пройшов практику в Сенаті Республіки Польщі. Робив міжнародні проекти для уряду Польщі. Також працював в офісі з прав людини. І весь цей час готувався працювати в напрямку дипломатії і політики. Але відбулися певні події і я відкрив для себе інше покликання — до Товариства Ісуса. На паломництва, реколекціях я все більше заглиблювався в ігнатіанську духовність. І в 2006 році я вирішив вступити в Товариство Ісуса. Але спочатку треба було відбути преновіціат. І до єзуїтів я вступив 19 серпня 2007 року. За час формації в Товаристві Ісуса я був у Сибіру, навчався в Кенії, в Східній Африці, закінчив філософський факультет в Італії, зараз я навчаюся і пишу працю в США».
Говорячи про свої враження після свячень о. Віталій сказав, що є «радість і маленька усмішка, це дає відчуття, що я на правильному місці».
Джерело: CREDO: http://credo.pro/2017/08/188419