У неділю 16 лютого у львівському архикатедральному соборі св. Юра відбулися дияконські свячення Михайла Станчишина ТІ. Святителем був митрополит Ігор (Возьняк). На Літургії співслужили також інші отці-єзуїти: о. Давид Назар ТІ, настоятель єзуїтів в Україні, о. Ентоні Коркоран ТІ, настоятель Російського Регіону Товариства Ісуса, а також о. Андрій Зелінський ТІ з Києва. Після Літургії новопоставленого диякона привітали його співбрати, родина та друзі. Отець диякон виразив велику подяку тим, хто супроводжував його на дорозі до дияконських свячень.

За словами молитви з чину свячень Бажаємо новопоставленому дияконові: „Господи Боже наш… Подай же йому і ласку, що її Ти зволив дарувати на виконування цієї служби первомученикові Твоєму Стефанові, як першому з усіх Тобою покликаних. І за Твоїм уподобанням сподоби його, щоб він добре виконував даний йому ласкавістю Твоєю чин,бо ті, що добре послужили, придбають собі знатний чин, і покажи досконалим слугу Твого у всьому”.

Михайло Станчиши ТІ народився в Дрогобичі. Навчався у Люблінському Католицькому Університеті. Докторський ступінь з богослов’я отримав у Мюнхені (Німеччина). Під час свого побуту в Німеччині познайомився з єзуїтами, захопився ігнатіянською духовністю та відчув у своєму серці, що Господь Бог кличе його до служіння в Товаристві Ісуса. Після дволітнього новіціату в Нюрнберзі повернувся до Львова, де працював з біженцями, провадив конференції та ігнатіянські реколекції, викладав у семінарії та працював з різними молодіжними групами.

[EasyGallery id=’deacon_myhaylo’]